Magenta er gencertificeret i ISO 27001 og tillægscertificeringen ISO 27701

“Vi fandt ud af, at det mere var en dialog end en eksamen, og at vi ikke behøvede at performe perfekt på alle parametre for at bestå”

Sådan beskriver vores kommunikationschef Sarah Nørgaard Magnusson oplevelsen med dette års ISO gencertificering. Vi har snakket med hende for at høre, hvordan det reelt er at gennemføre en ISO audit.

Og vi kan med glæde fortælle, at Magenta bestod, og officielt er blevet gencertificeret i ISO 27001 om Informationssikkerhed og ISO 27701 om privatlivsbeskyttelse og GDPR. Det betyder, at Magenta er trænet i de højeste lag af informationssikkerhed og persondatasikkerhed.

Vi havde auditør Lotte Høst Vestergaard på besøg i København i marts og i Aarhus i april. Sammen med ISO-ansvarlig Caroline Dörner Carlsen og produktejer Alex Thirifays, som har haft det overordnede ansvar for gencertificeringen, var Sarah en af dem, der skulle “eksamineres”. Her var det HR og Marketing, der var i fokus:

“Lotte var imødekommende og hamrende professionel – hun guidede os godt igennem. Grillede os, når det var nødvendigt, roste os når vi svarede spot on og grinede med os, når vi kludrede rundt i tingene. Det var meget forfriskende”, fortæller Sarah.

Selv om det skal stå skarpt til selve audit, er det alt det hårde arbejde, vi har gjort de sidste 10 måneder, der har været mest udfordrende. Det medførte, at den sidste forberedelse ikke var så omfattende, som man kunne frygte:

“Jeg forberedte mig ved at læse al vores dokumentation og alle vores processer mange gange for at sikre mig, at vi også overholder dem i praksis. Det var heldigvis mest for en sikkerheds skyld – vi kender jo procedurerne, for det er jo dem, vi arbejder ud fra hver eneste dag”, fortæller Sarah.

Hun fremhæver ligeledes, at ISO bliver mere spændende, jo mere man ved om det:

“I begyndelsen stod ISO ikke øverst på min liste over interessepunkter, men efter jeg har fået det ind under neglene, synes jeg, det er mega spændende. Det giver så god mening, og igennem den her lange forberedelse sikrer man sig, at man har styr på det hele, og at man i det daglige arbejde er på vej i den rigtige retning sikkerhedsmæssigt.  Så man skal ikke være skræmt af ISO, jeg har kun gode ting at sige om det.”

Vi er stolte af at blive gencertificeret og meget taknemmelige for den indsats, vores medarbejdere har gjort for at forbedre vores processer og arbejdsgange. Vores efterlevelse af internationale standarder for sikkerhed og privacy afspejler Magentas ønske om at stå stærkt i fremtiden, hvor kravene til sikkerhed stiger, og hvor vi fortsat vil kunne være det sikre valg for vores kunder i forhold til de ydelser vi leverer.

Mange tak til Lotte og Bureau Veritas for endnu en god oplevelse.

Læs mere om Bureau Veritas her og ISO 27001 certificering her.

ISO-gencertificering 2024