Webscanner

Webscanner sikrer myndigheder og private virksomheder mod at udstille følsomme data

Webscanner er en service, der hurtigt og effektivt scanner websites og intranet for uønskede data for at sikre, at de ikke indeholder personkritiske oplysninger, der kan være ulovlige at have. Webscanner scanner bredt efter persondata så som:

  • CPR-numre
  • navne
  • egne søgninger - eksempelvis sundhedstermer, kreditkortnumre eller e-mail adresser

Hvilke typer informationer scannes der i?

Webscanner scanner alle relevante typer af data på din hjemmeside:  
HTML (almindelige hjemmesider) og PDF-dokumenter
Microsoft Office: dokumenter, præsentationer og regneark
LibreOffice: dokumenter, præsentationer og regneark
Indscannede dokumenter - grafikfiler OCR-fortolkes

Sikker scanning

Resultaterne er kun til rådighed for den bruger, der har bestilt skanningen. Webscanner gemmer ikke persondata og kan ikke scanne websider, som brugeren ikke har ejerskab over.

Hvad kan Magenta hjælpe med?

Webscanner en selvbetjeningsløsning, der ikke kræver vedligeholdelse – det klarer Magenta. Samtidigt er webscanneren open source, hvorfor det er muligt at lave en lokal installation af scanneren.

Webscanner er udviklet i samarbejde med det kommunale OS2-fællesskab og er en effektiv og pålidelig beskyttelse mod potentielle sikkerhedsbrister i form af eksempelvis CPR-numre, kreditkortoplysninger eller navne, der kan findes i IT-systemer. Webscanner kan installeres på alle typer websites hos offentlige myndigheder såvel som private virksomheder.

Du kan læse mere om Webscanneren her. 

Fra tanke til proces

Webscanner er et godt eksempel på OS2-fællesskabets evne til at reagere hurtigt og effektivt på identificerede behov med konkrete løsninger. Webscanner projektet blev udtænkt og besluttet den 21. maj 2014. Efter en proces, der klargjorde behov for funktionalitet og en finansierings- og budrunde, blev Webscanner sat i produktion hos OS2 leverandørpartneren Magenta ApS. Den 15. juli 2014 var Webscanner testet, dokumenteret og sat i drift og dermed klar til at scanne hjemmesider for de første tilmeldte kommuner.

Ring 3336 9696 eller skriv til os for et tilbud eller en nærmere præsentation af Webscanner.

Scan en fil for CPR-numre via OS2Webscanner:

Det kræver login til OS2Webscanner for at se scanningsresultat!