ESDH med Alfresco

Efter en udbudsproces med rigtig mange tilbud vandt Magenta i 2010 opgaven med at levere intranet til Lyngby-Taarbæk Kommune. En del af udbudsmaterialet var Lyngby-Taarbæk Kommunes IT-strategi for de kommende år, og vi blev så tændte på kommunens idé om at lave en fælles serviceplatform, at vi gik bort fra tanken om at anvende et traditionelt CMS til opgaven.

I stedet valgte vi Alfresco, der har følgende funktioner på generaliebladet:

  • Samarbejds- og publiceringsplatform
  • Dokument- og versionsstyring
  • Workflowstyring
  • Regelstyring

Alfresco er med andre ord et avanceret Enterprise Content Management System - og så er det open source med et hav af referencer, herunder regeringskontorer rundt om i verden, regionale myndigheder i Europa og en række af verdens største virksomheder.

I 2011 og 2012 har vi arbejdet på et ESDH-projekt for forsyningsvirksomhederne, Nukissiorfiit, under det grønlandske selvstyre.

IT-koordinator Hans Peter Nielsen fra Nukissiorfiit begrunder her, hvorfor de valgte Magenta:

Vi valgte Magenta og Alfresco som underliggende motor, fordi det giver os en unik mulighed for at få et system der er lige os, og til en økonomi der er attraktiv. I forhold til at vælge et traditionelt system, som man skal betale licenser for, vil valget af Alfresco kræve mere af os de første 6-9 måneder. Dette da vi skal specificere hvordan og hvorledes systemet skal skrues sammen. Men i længden vil Alfresco være et billigere alternativ. Derudover passer Alfresco fint i Nukissiorfiits IT-strategi og det vil give os mulighed for at kunne dele udvalgte dele af indholdet i systemet med andre, som samarbejdspartnere m.fl., uden at det koster ekstra.

Mere om Alfresco

White paper om det Alfresco-baserede OpenESDH