Carsten Agger

Carsten er cand. scient. i teoretisk fysik med bifag i datalogi, og han har ernæret sig som systemudvikler i det private erhvervsliv de sidste 15 år.

Carsten er stærk inden for Linux og open source-teknologi i almindelighed. Han har brugt UNIX siden begyndelsen af 1990erne. I foråret 2005 skiftede han sin gamle Windows XP ud med Ubuntu, og siden har han ikke brugt andet. Han har været med til at arrangere møder og events i Ubuntu Danmark. I de senere år har han mest arbejdet med Python og netværks- og webteknologier under Linux og FreeBSD.

Carsten om Open Source: "Grundlæggende handler det om, at computerprogrammer er til rådighed på samme vilkår som alle mulige andre ting, der definerer vores hverdag. Hvis vi køber en bil og får den leveret med motorhjelmen svejset fast og besked om, at det er ulovligt at forsøge på at åbne den, ville vi undre os og protestere. Der er ingen grund til, at det skulle være anderledes for computerprogrammer. Og så gør det software til et fælles projekt, hvor programmører arbejder sammen i stedet for at konkurrere om at lave de samme ting. Alt er åbent og gennemskueligt."