Rådgivning til unge drenge

I slutningen af efteråret 2015 lancerede Center for Digital Pædagogik (www.cfdp.dk) Danmarks første rådgivningssite målrettet drenge: MitAssist.dk, leveret af Magenta.

Sitet bruges til digital rådgivning og online fællesskab og benytter gamificering som brugerindragelseselement, hvor maskuline rådgivningsmetoder og spillogik udgør en vigtig del af opbygningen.
Man kan som bruger både optjene points og stige i levels. Brugerne kan give 'et assist' – et fremadrettet svar, og det kan de øvrige brugere belønne med points, hvis de synes det er godt og anvendeligt.

MitAssist.dk skal motivere teenagedrenge til at dele livserfaring med deres jævnaldrende i 100 % anonymitet og hjælpe hinanden med små og store spørgsmål omkring det at være ung under emnerne Sundhed & Sygdom, Familie & Forhold, Job og Uddannelse. Til sitet er også tilknyttet en række frivillige coaches, der med hver deres livserfaring kan hjælpe og vejlede.

En særlig feature på sitet er chatten, der som skabelon også bliver brugt på andre af Center for Digital Pædagogiks sites. Vi har videreudviklet chatten, så den nu er endnu nemmere at genbruge og ikke mindst er lettere at anvende for både rådgivere og brugere.

Magenta blev headhuntet til at bygge MitAssist sitet op fra bunden, og vi har været tæt på processen siden starten af 2015. MitAssist er konstrueret i Drupal 7 og omfatter både contrib moduler og komponenter, der er udviklet specielt til MitAssist. Der har under udviklingen været stort fokus på responsivt design, så sitet er let at navigere rundt på fra forskellige devices så som mobiler og tablets.

I Magenta sætter vi pris på den sociale dimension, der omkranser projektet, og vi er bevidste om vigtigheden i at være engagerede i den type opgaver generelt. Det er altid rart at kunne afslutte en projekt og være tilfredse, men måske især de projekter, hvor der er en menneskelig faktor og vi ved, at vi er medvirkende til, at andre kan få den hjælp, de behøver.