Opgradering af DBC

I foråret 2014 har vi foretaget en opgradering fra Plone 3 til Plone 4 af Dansk BiblioteksCenters to sites Forfatterweb og Faktalink.

Opgraderingen er afgørende for ethvert Plone-site, der skal vedligeholdes i fremtiden, eftersom Plone 3 bygger på Python 2.4, der ikke er blevet opdateret siden 2008.

Opgaven indebar konvertering og import af data til et helt nyt site, der bygger på de nye indholdstyper.  Dette var en god lejlighed til at få ryddet op i den bagvedliggende kode, der gennem tiden var blevet spredt ud over et uoverskueligt antal ikke-standardiserede pakker.

I forbindelse med opgraderingen fik vi organiseret koden i nogle få, standardiserede pakker, der let kan installeres med Plones almindelige buildout-mekanisme, så de to sites fremover vil blive meget lettere at vedligeholde.

Til opgaven havde vi afsat en udvikler og en designer, der i fællesskab ikke blot fik genskabt den gamle brugeroplevelse, men også har udbygget den med nogle af de nye muligheder for bl.a. integration af multimedier, som ligger i Plone 4.

Besøg Dansk BiblioteksCenter på www.dbc.dk

Opgradering af databasemodel