Folketingets EU-Oplysning

Hvad har EU med sommertid at gøre? I hvilke lande bruger man euro? Skal jeg have pas med til Tyskland? Hvad står der i forfatningstraktaten? Hvordan er Folketinget inddraget i EU's beslutninger?

Folketingets EU-Oplysning svarer på disse spørgsmål - og tusindvis andre hvert år. Og hjemmesiden er det primære medie.

Vores samarbejde med Folketingets EU-Oplysning startede i foråret 2000, hvor vi udviklede et temasite som led i EU-Oplysningens informationskampagne op til folkeafstemningen om dansk tilslutning til euroen.

Hjemmesiden benyttes af skoler, uddannelsesinsitutioner og borgere i almindelighed - og af Folketingets Europaudvalg , der henter dokumenter (bilag, dagsordner, EU-noter m.m.) til brug for møderne i Folketinget og i EU's institutioner. I den forstand er hjemmesiden et levende dokumenthåndteringssystem på web.

Crawlere effektiviserer arbejdsgangen

Hver dag bliver der føjet nye dokumenter til EU-Oplysningens hjemmeside. Størstedelen af de nye sider hentes ind automatisk ved hjælp af en crawler, som vi har udviklet specifikt til EU-Oplysningen

Crawleren går 3-7 gange i døgnet ind på udvalgte EU-websites og undersøger, om der er kommet nye informationer, som derefter hentes over på EU-Oplysningens website. På den måde sikrer EU-oplysningens medarbejdere en opdateret hjemmeside med den nyeste viden - og med et minimum af arbejdsindsats.

Desuden sørger crawleren selv for at erstatte engelske dokument-versioner med danske.

Magenta står for hosting, service, drift og vedligeholdelse af EU-Oplysningens website og vi deltager løbende i opgradering af websitet.

Opgave: 
Temasite og portalsite
Årstal: 
2000
Opgaven løst med: 
Website: 
http://www.euo.dk