CPR Broker

CPR Broker er udviklet af Magenta til at hjælpe kommunerne med at få styr på de mange opslag som de kommunale it-systemer hver dag registrer på CPR-kontoret, KMD og andre datakilder. Serviceplatformen og Datafordeler har ændret prisbilledet for grunddata, men som lokal cache er CPR Broker af værdi for kommunerne, idet kommunen bevarer kontrol over dataforbruget for det enkelte system og kan varetage logningsforpligtelse for systemers tilgang til følsomme personoplysninger.

10-15 % af landets kommuner har allerede CPR Brokeren integreret i deres arkitektur.

Kontakt projektleder Mette Vestergaard Aakjær på mette@magenta.dk for mere information om CPR Broker.

OS2Webscanner

OS2Webscanner er en service, der hurtigt og effektivt scanner websites og intranet for uønskede data, for at sikre, at de ikke indeholder personkritiske oplysninger, der kan være ulovlige at have. OS2Webscanner søger efter persondata såsom:

  • CPR-numre
  • navne
  • egne søgninger – eksempelvis sundhedstermer, kreditkortnumre eller e-mail adresser

OS2Webscanner scanner alle relevante filtyper på din hjemmeside:   

  • HTML (almindelige hjemmesider) og PDF-dokumenter
  • Microsoft Office: dokumenter, præsentationer og regneark
  • LibreOffice: dokumenter, præsentationer og regneark
  • Indscannede dokumenter – billedfiler OCR-fortolkes

OS2Webscanner gemmer ikke persondata og kan ikke scanne websider, som brugeren ikke har ejerskab over. OS2Webscanner er udviklet i samarbejde med det kommunale OS2-fællesskab.

Kontakt projektleder Mette Vestergaard Aakjær på mette@magenta.dk for mere information om OS2Webscanner.

OS2borgerPC

OS2borgerPC er et open source styresystem og remote management system til offentligt tilgængelige linuxcomputere. Løsningen er lavet til at kunne anvendes af offentlige institutioner, hvor der behov for at kunne tilbyde borgere offentlig adgang til computere, programmer og internet. OS2borgerPC kan også med fordel anvendes til kiosk-PCere og infoskærme.

Løsningen består grundlæggende af to komponenter:

  • Et grundimage aktuelt baseret på Ubuntu distributionen 16.04, som kan installeres på borgerPC’ere lokalt via USB stick eller via netværk.
  • Et open source webbaseret administrationssystem, som giver mulighed for centralt fra at administrere, opdatere og vedligeholde tilmeldte computere.

Magenta hoster og drifter OS2BorgerPC, og tilbyder i tillæg en service- og supportaftale, som indbefatter et fast månedligt timetal til support og mindre udviklingsopgaver.

Kontakt projektleder Mette Vestergaard Aakjær på mette@magenta.dk for mere information.